top of page

Bedrijven

Fiscale voordelen massage


Werkkostenregeling belastingdienst 
Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht. In de nieuwe regeling mag jij als werkgever je personeel tot een maximum 1,2% van de totaal fiscale loon (vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Een stoelmassage wordt in de werkkostenregeling gezien als  arbovoorzieningen. Deze voorzieningen behoren tot de nihil waardering en gaan niet ten koste van het forfait 1,2%. Stoelmassages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers.

De werkgever kan het totale factuurbedrag als bedrijfskosten opvoeren en de in rekening gebrachte btw in mindering brengen op de omzetbelasting.
Voorwaarden voor aftrek zijn:
• De werkgever heeft de stoelmassage in een ARBO-plan staan, ter preventie van ziekteverzuim.
• De massages moeten onder werktijd worden gegeven.
• De werknemer betaalt geen eigen bijdrage.
• Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.
Voor bedrijven die in 2014 al gebruik maakten van stoelmassage verandert er eigenlijk niets.

 

 

 

 

 


 

Mooi meegenomen!                       

Het zou een mooie extra secundaire arbeidsvoorwaarde van jouw bedrijf kunnen zijn. Een massage aanbieden aan jouw medewerkers, geeft het gevoel gewaardeerd te worden. Het geeft aan dat jij als werkgever de gezondheid van de werknemer belangrijk vindt. Dit versterkt de betrokkenheid bij het werk met als resultaat een vermindering van het ziekteverzuim.

Deze massage is te boeken bij minimaal drie personen per uur. Per persoon duurt de massage 15 minuten.

 

 

Kosten van de stoelmassage voor rekening medewerker


Als werkgever kun je medewerkers de mogelijkheid bieden om op eigen kosten deel te nemen. De ruimte wordt dan door uw organisatie ter beschikking gesteld. De kosten kunnen door de medewerker rechtstreeks aan de masseur worden voldaan. Ook kan aan werknemers de mogelijkheid worden geboden om met bruto loon, via de loonadministratie van uw organisatie, stoelmassages aan te schaffen. Dan kunnen deze voor de medewerker aanzienlijk lager uitvallen (informeer bij de belastingdienst voor de regels).

bottom of page