top of page

Vervolg Sportmassage

 

Verschil 

Een sportmassage onderscheidt zich van een ontspanningsmassage doordat het tempo waarmee de massagegrepen worden uitgevoerd hoger ligt en er ook meer druk op het weefsel wordt uitgeoefend. 

Deze vorm van massage kan zowel voor als na een training of wedstrijd worden toegepast.

Na een goede warming up is een activerende massage een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie.

 

Overbelasting

Te intensief, teveel of op de onjuiste manier bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken.

Bij onvoldoende rust en herstel kan overbelasting ontstaan.

De spieren, pezen en gewrichten hebben dan teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeide spieren, stijfheid, spierpijn en later kunnen dit blessures worden waardoor je korte of langere tijd je sport niet kunt beoefenen.

 

Preventief

Om dit soort ongemakken te voorkomen kan een sederende massage na het sporten de spieren weer tot ontspanning brengen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd waardoor jouw lichaam sneller hersteld van het sporten. 

 

Ook als je geen sporter bent kun je natuurlijk bij ons terecht. Kijk maar eens bij ontspanningsmassages.

Vervolg ontspanningsmassage

 

Druk bestaan

Zonder dat we het doorhebben maakt ons lichaam tijdens drukke of stressvolle momenten het hormoon cortisol aan. Cortisol zorgt op haar beurt weer voor extra aanmaak van adrenaline, ook wel bekend als het 'vluchthormoon'. Op dit moment staan je spieren automatisch strakker dan anders, je ademhaling gaat omhoog en je haalt ongemerkt je schouders een klein beetje op om je schrap te zetten.

 

Klachten

Dit alles zorgt voor een vermindering van doorbloeding in je spieren waardoor deze minder goed hun afvalstoffen kunnen afvoeren.

Hierdoor krijg je ophopingen van afvalstoffen. Deze zorgen voor stijve stramme spieren of 'knoopjes' in bijvoorbeeld je nek en schouders.

Deze knoopjes kunnen weer voor hoofdpijn zorgen en als je je hoofd even rolt, hoor je het dan zelfs kraken!

De hoogste tijd dus voor even een pas op de plaats. Tijd voor jezelf, aandacht voor je lichaam.

 

Behandeling

Door allerlei verschillende massagetechnieken weten wij precies hoe we jouw 'knoopjes' te lijf moeten gaan en zorgen wij ervoor dat jouw spieren weer soepel worden. 

Dit alles gebeurt op een professionele manier terwijl jij tussen de warme, schone badlakens ligt. Op de achtergrond een rustig muziekje. De geur van heerlijke olieen die je zelf mag kiezen.

Misschien vind je het fijn om tijdens de massage een gesprek te voeren. Of misschien heb je juist meer zin om in stilte lekker weg te dromen. Het kan allemaal!

 

Mag je het idee hebben dat jouw klachten toch meer komen door veel inspanning van bepaalde spieren kun je ook bij ons terecht voor een sportmassage.

 

Ook als je geen klachten hebt, maar jezelf gewoon een lekkere massage gunt ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!

 

Mocht je juist iemand anders een fijne massage gunnen, hebben wij ook cadeaubonnen.

bottom of page